Dobra trochę z innej beczki , dlaczego na 205/55 R16 nie można zakładać łańcuchów ?
[O2] Łańcuchy
Zwiń
X
-
Zamieszczone przez leffsaport techniczny baj DGW
była BKD+DSG '05 120kkm
była BXE '08 190kkm
no i nie ma :-)
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez lorufernando napisał/a:
Można, a chodzi o dobór odpowiednich parametrów felgi tylko - skoda poleca 6x16 ET 50.
to zadam pytanie inaczej dlaczego na standardową felgę Vega nie można założyć łańcuchów ?
[ Dodano: Pon 24 Sty, 11 15:26 ]
Aha, oczywiście według producenta, ja nie testowałem :wink:
Komentarz
-
-
ja polecam solidne lancuchy z pewaga zero problemow z nakladaniem i ta firma robi lancuchy juz 200 lat
Mam i polecam !jak to wygladaProwadzi NaviExpert Lifetime
Ostrzega Yanosik
Nagrywa Vicovation TF-2 EZ
Komentarz
-
-
No więc ja sobie upatrzyłem łańcuchy PEWAG BRENTA-C, tyle że nie wiem czy one mają 9 czy 12 mm.
Jaką wysokość mają łańcuchy PEWAG BRENTA-C?
Jak się jeździ O2 na łańcuchach 12 mm i czy nie ma problemów z ABS, ESP, ASR itp.?
[ Dodano: Sob 26 Sty, 13 19:52 ]
Ostatecznie kupiłem łańcuchy w ... FeuVert. Wybrałem łańcuchy FeuVert by Pewag, 9mm, bez najeżdżania, automatyczny naciąg, ochrona felg aluminiowych. Taki prawie odpowiednik Pewag Servo RS. Kosztowały 249zł, a więc przyzwoicie.
Komentarz
-
-
Użytkował ktoś z was takie paski ?
Jeżeli się to sprawdza, to wtedy byłoby dobre na zimę i również na większe błocko.
5 szt na 1 koło ale jak widać czasem nawet zaciągnięcie 1 albo 2 wystarczy tylko jak z trwałością?
przykładowa strona (ale można wyhaczyć taniej) - PASKI PUT&GO
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=NHu0yAjviTA[/youtube]Załączone pliki
Komentarz
-
-
hmm co tu dużo gadać - potrzebny patent gdzie najmniej kombinowania - widziałem kiedyś takie nakładki na całe koło zakładane od zewnątrz , kurde nie potrafie znaleźć foto - szukam
[ Dodano: Pią 03 Sty, 14 18:20 ]
znalazłem - kufa jaki price ! :shock:
[ Dodano: Pią 03 Sty, 14 18:28 ]
są też tekstylne - ale kurde ceny !!!! :shock:
[ Dodano: Pią 03 Sty, 14 18:32 ]
tylko jaka żywotność takich tekstylnych łańcuchów??
Komentarz
-
-
Spidery znam, koszmarna cena, trzeba mieć założoną nakładkę wcześniej na koło i jeździć z tym. W bagażniku zajmują w cholerę miejsca (to minusy), plus to błyskawiczne zakładanie i zdejmowanie.
Skarpety tekstylne testowałem z kolegą - jednym słowem qpa. Trochę lepiej niż na gumie ale do łańcucha czy takich opasek to nie ma co porównywać. Dobre na śliskie nawierzchnie ale z kopnego śniegu nie pomogą wyjechać.
A to ostatnie coś w sprayu to :shock: :lol:ad: :haha:
Jak już przeszliśmy do działu humor to zeszłej zimy widziałem auto z trytytkami na kole, takimi jebitnymi ok 1cm, nie zdążyłem pstryknąć foto bo odjechał ale z ośnieżonego parkingu wyjeżdżał jak czołg.
Nie to że typa obśmiewam bo dzięki niemu podkradłem patent i założyłem trytytki na rower i w śniegu było zajebiście zeszłej zimyno ale na samochód chyba bym nie założył.
A te opaski mnie kuszą, wyczytałem dużo pozytywnych opinii, na nacie sporo testów i daje to radę hmmm
Te tańsze patenty oglądałem - kawałek łańcucha i taśma ściągająca (certyfikatów to raczej nie miało), cena ok 45zł za 2szt - na takie coś bym się skusił może do jakiego patrola czy xj'a ale do plaskacza trochę bym się bał to założyć.
Komentarz
-
-
Wspomaganie przy ruszaniu
PKW Spike
Wspomaganie przy ruszaniu do samochodów osobowych
• Na śnieg i lód
•Szybki i łatwy montaż, także w pojazdach, które już utknęły
• Uniwersalne zastosowanie
•Do samochodów osobowych z otworami w felgach.
A po ruszeniu i nabraniu rozpędu, łatwo się je zdejmuje ?!?!? :lol:
ten sprzęt przypomina mi patent na łancuchy do ciągnika np typu ursus c360: na felgę i oponę nawijao się kilka razy najzwyklejszy łancuch do wiązania krowy i było OK
a na poważnie to radzę bardzo uważac przy stosowaniu wszytkich takich sprzętów - 2 lata temu elegencko urwałem kabelki i przewody hamulcowe przy lewym kole po nieuważnymops: i niedokładnym :roll: założeniu łańcuchów :evil:
teraz mam 3 sztuki łancuchów:
ale zakładam je na koła 195/65 - 15O II fl kombi elegance
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez NortheuszKoledzy, tak przy okazji ostatnich deszczy podczas temperatur poniżej zera - jak takie łańcuch sprawują się podczas gołoledzi? Dają cokolwiek, czy tylko śnieg?Diesel Service Śmietana
43-210 Kobiór
ul. Kobiórska 77 tel. (32) 218 86 16
uwaga
nie robimy pompowtryskiwaczy
Komentarz
-
Komentarz